Teologia

Olen pappi, joka rakastaa tutkia Raamattua muiden kanssa. Minun elämässäni on siis sijaa myös Sanalle. (’Sana’ kirjoitettuna isolla ässällä tarkoittaa yleensä joko Jeesusta tai Raamatun, eli Jumalan sanaa.) Raamattu ja usko Jumalaan ovatkin elämäni kantavat voimat, ja innostun aina, kun teen löytöjä Sanan äärellä. Sellaisia löytöjä, joilla Jumala haluaa kannustaa, varjella ja ohjata. Mitään superhifistelyä Raamatun äärellä en osaa harrastaa.

Unelmani on, että saan muiden kanssa opetella tuntemaan Jumalaa yhä syvemmin ja laajemmin. Sillä taivaassa meillä on Isä, jolla on jokaiselle oma tarkoitus ja suunnitelma. Kiinnostukseni teologiaan nousee tältä pohjalta. Teologisen tutkintoni lisäksi olen opiskellut Raamattua mm. Eero Junkkaalan Raamatunopetusakatemiassa. Olen myös Itä-Suomen yliopiston tohtorikoulutettava ja erityinen kiinnostukseni kohde on Martti Lutherin rakkaudenteologia.

Kristittyjen yhteyden oppikoulun sain käydä vuosina 2011 – 2014 ollessani Suomen evankelisluterilaisen kirkon edustaja Kirkkojen maailmanneuvoston komiteassa, jossa tutustuimme helluntailiikkeen edustajiin eri puolilta maailmaa. Myös kotimaassa toimin 2012 – 2016 evankelisluterilaisen kirkon ja helluntaiherätyksen välisen neuvottelukunnan jäsenenä (pj. piispa Irja Askola). Niinpä minulle myös pappina on luontevaa toimia yhdessä eri kirkkokuntien ihmisten kanssa. Erityinen ilo minulle ovat Jyväskylässä kerran kuussa kokoontuvat Fill my cup – Naisten brunssit!

Voit kutsua minut vierailulle seurakuntaasi erilaisiin tapahtumiin vaikkapa Naistenpäiville tai Raamattuopetuksen äärelle. Lutherin teologiaan sukellan mielelläni. Sovitaan yhteinen aihe ja ajankohta!

Pidät varmaan myös

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *